UNGDOMSUTVEKSLING

Ungdomsutveksling via Oppegård Rotaryklubb en opplevelse for livet!

Rotary har flere utvekslingsprogrammer rettet mot ungdom. Nå har ungdom fra Oppegård muligheten til ett års skolegang på videregående skole i et av de landene vi utveksler med

Utvekslingsprogrammets formål er å arbeide for internasjonal fred og forståelse gjennom vennskap over landegrensene. Å reise med Rotary betyr at den lokale klubben i det landet du reiser til passer på at du trives med vertsfamilien og i skolen. Kriteriene for å søke om deltagelse; du må være mellom 16 - 18 år (ikke fylt 18 år ved utreise),  avsluttet 1. eller 2. klasse i videregående skole og være skolemessig blant klassens beste tredjedel.

Victoria Berggrund fra Kolbortn hadde sitt utvekslingsår i USA og kan fortelle om en  fantastisk opplevelse. -Jeg fikk være med på flere reiser sammen med utvekslingsstudenter fra andre land. Blant annet var vi på turer til fjellet, sto slalåm og raftet på elvene. -Jeg bodde i Hickory, North Carolina, med tre ulike familier. Det å bo hos ulike familier var en god måte å bli kjent med nye mennesker på, og bli bedre kjent med den amerikanske kulturen. I løpet av mitt utvekslingsår fikk jeg mange nye venner både på skolen, med andre Rotarymedlemmer, med andre utvekslingsstudenter og med barn i vertsfamiliene.  Hver uke var jeg på møte med Rotaryklubben, noe som bl.a. bød på spennende foredrag og god mat!

 -Rotary har et flott program for utvekslingsstudenter. De gjør et grundig arbeid med å finne gode vertsfamilier og man får et godt støtteapparat. Å være utvekslingsstudent er en fantastisk mulighet til å lære mer om seg selv, vokse som menneske, og å lære mer om andre land og kulturer. Jeg har lært meg å sette pris på andre land, og å sette mer pris på mitt eget land avslutter Victoria Berggrund.

 Ole Morten Ona Ringdal i Oppegård Rotaryklubb oppfordrer interessert ungdom til å sende inn sin søknad om deltagelse i programmet, søknadsskjema finner du på http://www.ungdomsutveksling.rotary.no/. Du kan også kontakte Ona Ringdal for mer informasjon på telefon 90918959. På bildet under ser vi Victoria være med på overrekkelse av Paul Harris utmerkelse til engelsklærer Chris Rice.


Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: KOLBEN kulturhus
Adresse: Strandliveien 1
Postnummer: 1410
Sted: KOLBOTN
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no


Klubbens møter:

JUBILEUMSFEST

2023-03-25 18:30 - 21:00

Tor Bukkvoll, sjefsforsker i FFI

2023-03-28 18:30 - 19:30

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...